söndag 11 december 2011

Willys hemma, när latheten tar över!

Wazup niggas?! Tänke börja med att dra en snabbgenomgång av helgens aktiviteter. I fredags blev det en tremannaförfest hos mig sen vidare till "Haket", en bar på första långgatan. Lördagen blev så jävla lugn va! Mat, mat, mat, film! Och idag har jag vart en svängom i skolan och sedan varit och handlat vilket leder till dagens bloggämne. Jag var som vanligt och handlade på willys hemma eftersom jag är så sjukt jävla lat och det ligger bara ett stenkast ifrån mitt hem.

Här kommer dagens inköp:
 1 röd lök
1 paprika (röd blev det idag)
toapapper (OBS, eldorado)
1 pkt bacon (garant)
1,5 l mellanmjölk (falköpings)
1 pkt creme bonjour deluxe gräslök
1 burk lätt creme fraiche (garant)
1 burk gräddfil
1 pkt snabbmakaroner (kungsörnen)

Detta lilla kalas låg på ca 85 kronor, hade jag inte tagit willys svindyra plastkasse så hade priset givetvis reducerats med ca en krona.
                                                            Fint golv har de på willys hemma.

Det mest intressanta med detta är att jag lovat mig själv att aldrig köpa något annat än scans bacon. Detta gäller även köttfärs och kykling mm. att man tar de märkena man känner igen. Men idag fick jag panik i köttdisken när jag såg att de bara hade eldorados bacon och nått annat piss och garant bacon. Då blev det garant, de brukar ju vara bra på att göra creme fraiche. Jag är fortf väldigt skeptisk, är faktiskt riktigt förbannad på mig själv. Hade jag inte varit så jävla lat hade jag gått till hemköp. Löjligt egentligen att det måste vara en svensk gris, den lär ju låtit exakt som alla andra grisar innan den dog. Men det ska iaf bli riktigt spännande att tillaga min måltid lite senare med denna galna gris.
                                                             (Orkade inte vända på bilden)

Kvällens mattips:
Jag ska ikväll laga en krämig pasta bestående av massor med snabbmakaroner, en del creme fraiche, en del gräddfil, sweet chilisås, hackad rödlök och hackad paprika och slutligen GARANTS egna bacon. Ett måste är salt och peppar. Helst svartpeppar. Jag kom själv på att man kunde steka bacon och ha i denna fantastiska pastagoja. Denna pastan har jag bland annat bjudit Martin på och mina föräldrar då alla tyckt att det varit en hit! Jag har provat den till grillat kött där den satt som handen i handsken. Är ni lika lata som jag så är detta ett hett tips!

Man börjar med att koka snabbmakaronerna, sedan sköljer man de under kallt vatten. Man blandar ihop creme fraichen, gräddfilen och sweetchilisåsen och smakar av de. Sedan tillsätter man den hackade löken och paprikan. Man måste steka ett paket bacon med och ösa i röran och sist men inte minst -i med makaronerna. WOILA! Done and done! Gär man då en helvetes massa makaroner så har man maud ett bra tag framöver och jag garnaterar att det är löjligt gött!

Harä gött, ät kanske svenskt kött! Puzz Mange.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar